Nedräkning till dop

Om två veckor är det dags för Theodor att döpas. Theodor Oskar. 7 månader kommer han att vara då, en månad äldre än Stella var när hon döptes.

Den här gången håller vi dopkalaset i trädgården här hemma så vi hoppas verkligen att vädret blir vackert. Vi kommer att ha tält uppslagna i vilket fall, så om det öser ner regn så kan alla gömma sig under taket. Sverige alltså, denna ständiga väderdiskussion. Om bara vädret blir bra… hoppas vädret blir bra… tänk om vädret inte blir bra… När vi gifte oss i Grekland behövde vi inte oroa oss för den biten. Att vädret är dåligt i Aten en dag i juli är högst otroligt.

Men som sagt, utekalas i trädgården ska vi ha efter själva dopet som blir i en kyrka i närheten. Det närmar sig och därför är det hög tid att börja fixa och dona. Kläderna är så gott som klara. Vad Theo ska ha på sig är ganska givet, den enda klänningen han någonsin kommer ta på sig förmodligen. Det är samma klänning som Stella döptes i, och jag också för den delen, men bandet som då var rosa får nog bytas mot något lite grabbigare. Stella får nog ha samma klänning som hon hade på bröllopet i sommar, en skönhet i vitt och silver som hon fått från grekiska släktingar. Själv tror jag att jag tar en klänning som jag hade på ett bröllop förra sommaren, den är liksom silvergrå med dekorationer upptill. Kjolen är lite längre baktill och har ett väldigt fint fall. Jag gillar inte kläder som bara kan användas en gång (bortsett från bröllopsklänningen då) så det känns bra att återanvända denna.

dop

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s