Grekiskan

De senaste veckorna har det hänt någonting med Stellas grekiska. Helt plötsligt kommer det mening efter mening som jag inte visste att hon hade i sig, men som troligtvis har legat där och lurat ett tag. Under sommaren kändes det som att hon tappade mycket när hon inte var på Melissaki. Vi åkte inte till Grekland heller. Men nu när terminen är igång känns det som att hon verkligen har kommit igång med sitt andra språk på allvar.

Den stora skillnaden är förstås att hon har bytt avdelning och nu går med äldre barn som pratar mer.

Det gör mig så glad. För att Stella börjar använda grekiska är ett kvitto på att all extra tid vi lägger ner på hämtningar och lämningar ger resultat. Och genast så känns det verkligen värt all den där extra ansträngningen.

stella1

 

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s