Theodor vid 7 månader

20130911-130057.jpg
Kikade lite i mitt arkiv från den här tiden för två år sen. Oj vad jag bloggade! Det är kul att ha något att gå tillbaka till för att minnas och jag inser att jag inte har varit lika duktig på att dokumentera lillebrors utveckling. Tiden finns inte på samma sätt. När jag var hemma med Stella hade jag ju ”bara” en bebis att fokusera på.

Theo blev ju 7 månader i helgen. Han har börjat röra sig på golvet och kommer ganska långt – bakåt. Ännu kommer han inte framåt hur han än försöker och han blir så arg åt det. Men det är nog en tidsfråga, han är verkligen på gång. I ungefär en månad har han suttit ganska stadigt och nu är det så pass att jag vågar lämna honom sittande utan full uppsikt. Han älskar att sitta och leka med diverse leksaker. ”Kulgrejen” som han har lånat av kompisen Sofia är nog favoriten. Men han uppskattar också böcker och klossar. Det roligaste är att studera Stella och allt hon gör.

Igår drog han sig upp på mot kanten på spjälsängen så det är dags att sänka den nu. Redan!

Han äter med god aptit. Frukost, lunch och middag på fasta tider och där emellan mellanmål vid behov. Än så länge får han mest köpt barnmat och äter då en burk per måltid. Vid frukosten en portion gröt. Han äter fortfarande någon gång på natten och dricker då ersättning. Välling har inte gjort succé.

De senaste veckorna har han börjat lägga sig för natten vid 19-19.30. Vansinnig skillnad mot tidigare då han kunde vara uppe till 22 eller längre. Oftast sover han nu två gånger under dagen. Han får inte sova efter 16 om inte nattningen ska bli strulig.

Det var lite om Theodor just nu. Han har förresten två ord i sin vokabulär: hej och baba. Vi övar flitigt på mama också, ha.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s