Löpare

Jag vet inte när man räknas som löpare. Den definitionen är nog upp till var och en att bestämma. Men jag trodde nog inte att det faktiskt skulle komma en dag när jag kände mig som en löpare. I morse gjorde jag det.

Jag har tränat i lite mer än 3 månader nu. En runda på 5-6 kilometer är bekväm nu, till skillnad från i början när jag knappt tog mig 1 kilometer. Älskar känslan att ständigt bli bättre, ständigt återhämta mig snabbare. Att känna pulsen ticka och lungorna fyllas med luft. Och när jag har genomfört en runda längtar jag redan till nästa.
Idag köpte jag mitt första nummer någonsin av Runner’s world. Hittade massa intressanta artiklar. Jag har alltid föreställt mig att den fokuserar på elitlöpare men så är inte fallet. Läskretsen verkar vara bred. Och när man kan bläddra i denna tidning och känna att det här är något för mig, då kan man nog kalla sig löpare.

Lite hårda fakta då. Senaste månaden har jag förbättrat min kilometertid avsevärt, från runt 6 minuter till runt 5 minuter. Jag har sedan ”starten” i slutet på augusti ökat distansen från typ ingenting till 6 kilometer som mest. Jag har tappat 9 kilo och lika många centimeter runt midjan.

Antar att nästa mål får bli milen. Jag springer på..

20131031-142314.jpg

Annonser

2 kommentarer

  1. Wow! Inspirerande, så fort det går att bli starkare, snabbare… Har lovat mig själv att ta trapporna, till 4 våningen varje dag. Får se hur fort det bli lättare
    Lycka till!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s