Om nattsömn och lite sånt

En blandning bilder från den senaste tiden. Stella har fått gå till frisören för första gången, bara en sån sak! Theo har blivit 10 månader och Stella 35.
20131210-215433.jpg
Theo har äntligen slutat äta under natten! Jag, vi, kände att det tärde väldigt mycket på oss föräldrar att blanda välling två gånger per natt. Han behöver det inte vid den här åldern utan det är bara vanan, eller ovanan, som det handlar om. Efter att ha pratat med en vän angående detta insåg jag att den hårda vägen nog skulle funka bäst. Så jag tog pang bom bort vällingen som kvällsmål. Han fick gröt istället. Min tanke var att det troligtvis skulle gå lättare för honom att sluta äta på natten om han inte alls äter ur nappflaska.

Första nattningen utan välling var hemsk. Han grät länge och ville absolut inte sova. Men jag stod på mig och när han väl sov så sov han länge och bra. Han vaknade mitt i natten som vanligt, var lite gnällig men somnade efter en stund om utan välling. Och sov sedan resten av natten.

Och så har det fortsatt. Han vaknar till under natten fortfarande, men somnar snabbt om igen. Nattningarna går bra också, det var bara första kvällen som det var kämpigt. Det är en vecka sen vi tog bort vällingen.

Välling är så praktiskt, så det känns lite synd att överge den. Men självklart är välling inget måste, det är ju väldigt svenskt. Vi får se, kanske kan vi återinföra den när Theos nattsömn är mer etablerad.

Annonser

2 kommentarer

 1. Å stort grattis och jag tror också att ni kan införa välling igen under dagtid så fort som han fått stabila vannor!

 2. Hej,
  Jag hittade till din blogg efter att ha googlat runt lite. Jag håller på att skriva en artikel för en stor föräldratidning och försöker få tag i föräldrar som skulle vilja svara på några korta enkätfrågor om hur de slutade ge sitt barn välling på natten. En förutsättning är att man vill medverka med namn och bild (på föräldern och barnet) i tidningen.

  Det är jag i första hand söker är en förälder (GÄRNA en pappa) under 30 år som helst bor på annan ort än Stockholm och har barn mellan 6 mån-2 år som man har slutat ge välling på natten.

  Stämmer kriterierna hyfsat in på dig/pappan till barnet?
  Hoppas att du/han är intresserad. Hör gärna av dig till mig snarast möjligt i så fall. Jag behöver göra en telefonintervju senast under nästa vecka, men gärna tidigare.

  Tack på förhand!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s