Träningsåret 2013

Jag börjar från slutet då jag idag har slagit personligt rekord i distans. Redan när jag vaknade på morgonen kände jag att jag skulle springa långt, att det var en bra dag. Och med hjälp av pulsklockan såg jag till att hålla intensiteten nere för att orka längre.

Jag bestämde mig för att färdas 1 mil, och det gjorde jag också. Blev själv förvånad över hur pass lätt det kändes. Skönt. Och sista kilometrarna sprang jag med bredaste leendet på läpparna. Jag ökade farten mot slutet eftersom att jag hade kraft kvar. Åh, vilken känsla!

Men om jag ska gå tillbaka lite. Första halvan av träningsåret 2013 kan sammanfattas med ett ord: ingenting. Jag var nybliven tvåbarnsmamma, kroppen inte återhämtad och orken typ 0. Sömnbrist, amning och allt det där gör sitt. Men efter sommaren, i augusti, bestämde jag mig. Det var dags att hitta tillbaka till mig själv igen och bygga kondition, styrka.

Första gången jag gav mig ut för att jogga tog jag mig kanske 0,5 km springandes. Det var jobbigt, jag hade mycket plusvikt som måste bort. Men jag höll i och förbättrade mig snabbt. I början på oktober sprang jag 5 km, längre än jag sprungit på 10 år. Och nån vecka efter det klarade jag mitt mål för hösten, det långa skogsspåret här vid oss.

Därefter har jag inte haft något tydligt löpmål för året. Men nog känns det passande att avsluta 2013 med en mil.

I övrigt har jag kört en del cirkelträning för styrka. Här har jag mycket att jobba på men har förbättrat bålstyrkan avsevärt. Jag kan nu göra ett antal armhävningar, något jag inte fixade under sommaren. Men inför 2014 måste jag fokusera än mer på styrketräning.20131231-114204.jpg
Sammanfattningsvis så blev det till slut ett bra träningsår. Jag har byggt upp bra kondition och tappat många cm och kilon. Har dock kommit på att jag bryr mig mindre och mindre om vågen. Det jag ser i spegeln räcker som måttstock.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s