Året var 2013, del 1

Året började som alla år som komma skall med en födelsedag. Stella fyllde två och blev lycklig ägare till ett kök, bland annat. Kalaset fick skjutas fram då hela familjen fick kräksjuka. Kanske slipper vi det i år då istället? Annars var januari inte så mycket mer än en lång, lång väntan. Höggravid och hemma, pysslade och fixade.

kollage-jan

Februari var årets månad, månaden då vår älskade Theodor kom till oss. Snabbt och ”smärtfritt” gick det och vips så var vi fyra. Men februari var också tuff. Blott två veckor gammal blev Theodor förkyld och vi fick spendera några dagar på sjukhuset. Allting gick jättebra till slut och vi kunde åka hem ganska snart. Stella kan inte ha förstått mycket av den här karusellen, annat än att mamma och lillebror var borta flera dagar och inte kunde vara hos henne.

kollage-feb

I mars börjar vi vänja oss vid att vara en familj på fyra istället för tre. Stella gick på förskola tre dagar i veckan och övrig tid försökte vi hitta på saker ute. Och inne. Jag minns tydligt hur svårt det kunde vara att underhålla storasyster när lillebror behövde närhet och mat. Så att komma ut ett par timmar var alltid skönt för oss alla. Någon vår anades inte ännu.

kollage-mar

April var en härlig månad. Jag minns mycket utehäng, vackert väder, vårsol och en antydan till värme. Bärselen var min och Theodors goda vän. Vi gjorde en tripp till Kalix över valborgshelgen, det var Theodors första besök där uppe. Under den resan var det dock full vinter. Våren kom sent i norr. Jag gick till öppna förskolan med båda barnen (eller barn och minibebis) ett par gånger. Mer än så hann vi inte innan det brann på grund av kravaller.

kollage-april

I maj var det full sommar. Med undantag för de första dagarna när vi var i Kalix fortfarande. Vi kunde grilla ute i lätta kläder, jag minns flera sådana kvällar. Theodor börjar bli mer delaktig och satt ofta med i famnen. Stella hade sin sommaroutfit tidigt i maj, kolla gula klänningen och crocsen. Jag klippte håret första gången sen förlossningen.

kollage-majOch i juni fortsatte värmen. På nationaldagen var mormor och morfar på besök och det var en underbar sommardag och helg. Även midsommar bjöd på vacker väder och en fantastisk dag tillsammans med våra fina vänner vid Vinterviken.  Jag tror att det fina vädret får vara signatur för juni 2013. Åtminstone till vi lämnade Stockholm. I Norrbotten blev vi minsann inte bortskämda med något vackert väder. Men ett bad blev det för Stella och mig, även om lufttemperaturen knappt översteg 19 grader.

kollage-junSå, halva året i bilder och ord. Några få ord, ska tilläggas. Jag tar resten senare.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s