Året var 2013, del 2

Juli, semestermånaden. Vi är i Kalix fram till den 18 juli och under hela den tiden får vi knappt se solen. Norra Sverige hade inte samma underbara sommarväder som resten av landet. Men vi hade det bra ändå. Stella fick fiska, köra båt, uppleva marknad och karusell – ja, allt möjligt som var hur kul som helst för en 2,5-åring. Theodor var med på alla aktiviteter även om en 5-månaders inte har samma behållning av fisketurer. Jag slutade amma under tiden vi var uppe i norr.

Även om de flesta dagarna var mulna så fick vi några solglimtar, bland annat sommarens vackraste kväll när vi tog en båttur. Sådana kvällar lever jag länge på! Vi hann också med djurpark i Eskilstuna efter Kalixsemestern.

Vi gick också på bröllop på Norrbyskär i slutet på juli, ingen bild kom med här men lita på att det var en upplevelse även det. Två barn på bröllop, I will say no more.. ;.)

juli

Sommaren fortsätter i augusti. Vi hade jättevarmt i Stockholm och Stella kunde njuta av en ny pool på baksidan av huset. Vi åt äpplen i vanlig ordning och besökte en och annan park. Förskolan började igen och vardagen rullade igång. Det finns inte mycket i mitt bloggarkiv från just augusti, antagligen var vi upptagna med att njuta av det sista av sommaren!

augusti

September var en fullmatad månad. Theodor döptes och det var en helt fantastisk dag, 23 grader och underbart sommarväder. Tittar man på bilderna från dopet skulle man inte gissa att det är september. Det blev en fin dag med dopkalas i trädgården. Familjen kom norrifrån och det hela blev ett väldigt fint minne. Sedan spenderade jag och barnen två veckor i norr. Och då var klimatet genast annorlunda. Det är så kul hur snabbt det kan slå om vädermässigt. I september hände det mycket med Theodors utveckling, han började ”planka” och krypträna.

sept

I och med att hösten på allvar kommer igång så blir det genast mer innetid. Vi fixade i hemmet, Kostas målade om en del möbler och Theodor fick flytta in i Stellas rum. Numera barnens rum. Vi fick hem vår nya säng, äntligen en 180-säng att rymmas i. Jag löptränar allt mer flitigt. Och lillebror utvecklar i raketfart och kryper och står. Och så firade vi pappa.

oktSå snart det blev november tjuvstartade vi julen med att baka lussebullar. Vi firade fars dag. Jag klippte snedlugg. Theodor och Stella får allt mer nytta av varandra i leken i och med att Theodor blir stadig och utvecklas på alla plan. Vilken fördel det är att ha en storasyster. Jag gick med honom till öppna förskolan några gånger men behovet har inte varit samma den här gången. Ingen snö kom den här månaden. Och vi skulle få vänta.

novemberDecember fortsatte i samma anda, utan snö. Milt har det också varit. Jag har utan problem kunnat fortsätta träna utomhus på barmark. Jag fyllde år dagen innan lucia, och på luciadagen såg vi Stellas luciatåg på Melissaki. Jag kom på att nästa lucia kommer Theodor också vara med. Julen firade vi i Stockholm med farmor och farfar, på annandagen kom mormor och morfar hit för en andra julafton. Vi hade några mysiga dagar tillsammans innan nyårsafton, då vi firade med våra vänner som vanligt. Stor grej den här månaden var att Stella slutade med napp och att Theodor tog sitt första steg.

december
Det var lite från året 2013, mitt troligen sista hela år som mammaledig. 2014 ska bli spännande på många sätt. Inte minst för familjens minsting som ska börja på förskola, och så jag som ska ut i jobbsvängen igen. Ni som läser här får hänga med på ett hörn!

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s