Framtiden

”Du har plats 210 i kön”. Tack så mycket Försäkringskassan för att ni förpestar min förmiddag. Jag försöker ansöka om föräldrarpenning men eftersom det nya ansökningsförfarandet inte fungerar online så går det inget vidare. Och sett till telefonkön så antar jag att det är några fler än jag som har samma problem.

Vi är inne på sluttampen nu, lillen och jag. Nu kan jag räkna månaderna som återstår av min föräldrarledighet på en hand. Läskigt. Och då är jag ändå hemma längre nu än jag var med Stella. I och med detta så har jag mycket att tänka på och planera för. Jobb, var vill jag jobba och med vad? Kan vi göra några semesterplaner för sommaren? När kommer Theodor att få förskoleplats och kommer det att bli där vi vill? Frågorna hopar sig och jag känner att jag omedvetet blir lite stressad av detta. Ännu är det bara januari men när en inte vet någonting om vad som väntar, då spelar det liksom ingen roll hur många eller hur få månader det är kvar.

stella-vinter-1Stellas första vinter när hon började på Melissaki. Ett par månader äldre än Theo är nu.

”Du har plats 166 i kön.” Det går framåt i alla fall. Ska se om jag får detta avklarat innan den lille vaknar, det vore rätt skönt. Igår kväll var jag så frusen och hängig, jag var övertygad om att jag skulle bli sjuk under natten, men i morse kändes det bättre. Jag kanske klarar mig ändå, trots att resten av familjen har haft kräksjuka under helgen och början av veckan. Pappan var sist ut igår. Håller alla tummar jag har för att jag har dragit vinstlotten den här gången.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s