Grekiska böcker

Sedan Stella var mindre och framförallt under julen har en och annan grekisk bok flyttat in. Det är farmor och farfar, γιαγιά och παππούς, som tar med sig från Aten. Barnen har också fått skivor med grekiska barnsånger och någon DVD-film med musik. Jag känner att det börjar bli dags för mer sagoläsning nu, Stella har kommit in i en period när hon kan lyssna lite längre stunder. Eftersom att hennes pappa inte läser så bra på grekiska (och inte mamma heller för den delen, haha) så är dessa ljudböcker ett bra hjälpmedel. Jag har själv försökt mig på att läsa (kan litegrann tack vare mina kurser) och om jag stöter på ett ord jag inte fixar så är det bara att använda ljudfunktionen. Nu går det väldigt snabbt när den inspelade tjejen läser, jag är osäker på om Stella hänger med, men jag kanske underskattar henne!

Jag tror att vi får låna παππούς för att läsa böcker för Stella ibland, högläsning är ju så viktigt, och självklart ska hon få det även på grekiska. På svenska läser vi flera böcker om dagen, minst ett par stycken vid läggdags och ibland tidigare också.

Vi har också pekböcker på grekiska som är mer lagom för Theo. Och visst uppskattar även han att titta i böcker då och då, fast det mest ska rivas och bankas än så länge. Jag brukar försöka läsa för båda två men har nästan gett upp det. Om ett halvt år kanske det går bättre, än så länge är inte lillebror riktigt med på noterna där.

grekbok

Nedre boken här är på en nivå som faktiskt även jag klarar av att läsa. För mig är det viktigt att träna lite då och då så att jag inte glömmer de grekiska bokstäverna, som jag så fint har lärt mig.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s