Onsdagstradition

Varje onsdag kommer Stella och Kostas hem från föris vid 15.30. Då brukar jag passa på att träna medan pappa och barnen underhåller sig med annat. Sedan äter vi middag (idag bacon- och broccolipaj, gott!) och efteråt så vankas det Labyrint. Hela familjen bänkar sig framför Barnkanalen.

För er som inte vet vad Labyrint är för någonting, så kan jag berätta att det är ett program där tre barn tävlar och möter robotar på olika banor (varav den ena självklart är en labyrint). De ska samla livspuckar och ta sig över en slajmsjö för att slutligen spela ett memoryspel mot Didalos. Stella är alldeles tokig i det här programmet och kan prata om det flera dagar efteråt och innan, det vill säga hela tiden. Robotarna, eller monstren som hon föredrar att kalla dem, går under namnen Taurus, Bulten, Muttern och Krampus. Hon älskar som sagt programmet, men samtidigt så är det ibland ganska läskigt för henne, och hon får liksom stå lite på sidan om TV: n för att det inte ska bli alltför läskigt. Även jag och Kostas tycker att detta är underhållande, troligtvis av helt andra anledningar än Stella, men det fina i det hela är att vi har en familjetradition. Varje onsdag 18.45 är det Labyrint som gäller.

labyrint1

Någon annan som brukar kolla på Labyrint? Jag kan tänka mig att det här är ett program som blir roligare och roligare ju äldre barnen blir, de som tävlar i programmet är 10-12 år skulle jag gissa.

Annonser

2 kommentarer

  1. Vi har sett litet på det programmet men mer att det råkat vara när vi satt på tv. Men nej, båda våra gillar mer tecknat, typ Dora. Så än så länge har de inte fastnat för detta programmet! jo jag måste bara fråga, vad har du för typ ”blogg”. Är det alltså ex blogg.se ?!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s