Nationaldagsfirande och ett annat firande

25 mars är för oss Våffeldagen, för grekerna nationaldagen. Grattis! Stella, jag och Theodor firade denna dag redan i fredags på förskolan, barnen och personalen gjorde en liten teater som föreställde en bröllopsfest i krigstiden. De var utklädda i traditionella kläder och allting var hemskt fint. På Melissaki är de duktiga på att fira grekiska högtider och traditioner vilket är en av anledningarna till att vi ville att Stella skulle gå där. En annan anledning är såklart språket.

Från det ena till det andra då. Igår var jag ute med tjejgänget och åt finmat samt drack finvin. Så otroligt kul det är att komma iväg ibland. Bara att kunna sitta ner efter maten och inte krypa runt på golvet och plocka matrester är ju en fröjd.

20140325-125002.jpg
Min mat, fläskrygg tillsammans med potatisgratäng. Lägger inte upp någon bild från firandet på föris då andra barn syns på alla bilder jag tog. Men tänk er en färgglad fest med många grekiska flaggor!

Annonser

En kommentar

  1. Ja de där stunderna man bara får vara sig själv är otroligt viktiga, hur mysigt det en är att vara mamma! Att bara få sitta i lugn och ro och äta och hinna umgås, underbart!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s