Att vara andra barnet

Ja, att vara andra barnet har nog både sina för- och nackdelar. Första barnet får logiskt nog mer uppmärksamhet, all uppmärksamhet, medan nästa barn får dela med sitt syskon från första början. Å andra sidan har tvåan alltid någon vid sin sida och att se upp till. Stor fördel.

Jag har ibland känt att Theodor har fått mindre av mig, mindre egen lektid, färre lekstunder på golvet och så vidare. Till exempel så har förmiddagarna den här mammaledigheten ofta ägnats åt att handla, fixa mat eller annat som är lättare att göra när Stella är på förskolan. När jag var hemma med Stella gick vi alltid ut på morgonen, till parken eller öppna förskolan.

I och med att Theodor passerade 1 år och började gå och så vidare har det automatiskt blivit så att Theodor får egen parktid när Stella inte är med. Han är ju större nu och behöver det. Han accepterar inte att sitta och kolla på mig när jag hackar lök! I morse hängde vi i parken från klockan 08 och kom hem vid 10, på så vis har vi ändå tid hemma innan det är dags för hämtning på föris.

20140410-102752.jpg20140410-102817.jpg
Han är ju så fin med syrrans Pop-galonisar och stövlar. Det är praktiskt att de har synkat varandra ganska bra med storlekar. Han kom gående med jackan tidigare i morse och markerade tydligt att han minsann ville ut och leka. Min store lille plutt.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s