Sommar och rutiner

Okej, nu är det sommarlov. I lite mer än två månader, sen blir det förskolestart. Jag inser att det lätt blir så att alla rutiner försvinner under sommaren men vissa saker vill jag försöka hålla på.

Till exempel ska jag redan nu börja etablera klockan 13 som ny lunchtid. Nya förskolan har 13 som lunchtid och rejält mellis vid 11, så det är nog en bra ide att barnen vänjer sig vid det. För Theo är det definitivt inga problem. Han sover 11-13 ungefär.

Om vi skjuter på lunchen så får vi nog också senarelägga middagen. Vardagar har vi nu 17 som standard middagstid, men 18 är förmodligen bättre nu under sommaren och framöver. I Grekland kommer det bli ännu senare förstås, men det är ju bara att gilla läget. Det är svårt att hålla svenska mattider där nere, siestan pågår ju till 17-tiden och ingen restaurang är öppen före 20. När vi var nere med 1,5-åringen Stella gick allting väldigt bra, hon ställde lätt om. Att Grekland ligger en timme före underlättar faktiskt!

Nattningarna går inte direkt smidigt nu under årets ljusaste tid. Jag har lekt med tanken att sikta på 21 istället för 20, kanske sover de längre på morgonen då? Theo vaknar runt 05 varje morgon just nu och det är sååå drygt. Vi får se hur vi gör med detta.

20140619-211919.jpg
Nyklippt Theodor, han var så himla duktig hos frisören igår.

Annonser

3 kommentarer

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s