Strandtips nära Aten?

En vecka har vi (nästan) varit i Norrbotten nu och vi har som sagt prickat rätt vad gäller väder. Igår var egentligen den enda dåliga dagen så långt med en hel del regn. Annars har det varit underbara dagar. Det finns verkligen tid till avkoppling och avslappning här, jag har till och med påbörjat en bok. Under helgen väntas också vacker väder med generösa temperaturer som vi ser fram emot fler besök på badstranden här precis intill mitt barndomshem.

pappa-theo-morfar

Nu till en fråga. Ni som känner Grekland och Atentrakten väl, vilka stränder kan ni tipsa om för en barnfamilj? Gärna bra köravstånd, 1-2 timmar kanske. Håller på och smider lite semesterplaner för våra veckor i Grekland.

Annonser

8 kommentarer

 1. Anavissos i Aten har fina och rena stränder. Sen tycker jag även att Evia har väldigt fina stränder, ca 1 timme från Aten (eller 1 1/2 timme beroende på vart i Evia man ska till).

  Katta

 2. Hej 🙂 Följer dig i din blogg sedan länge…så roligt 🙂 Är greklandsfrälst sedan tonåren och menar att i mitt förra liv så föddes jag på Rhodos…Grekland och greker värmer mig alltid om hjärtat. Är från nordligaste Lappland men bor några månader per år i de ljuvliga landet…Glyfada är ett bra och nära ställe att njuta av medelhavet, de går direktbussar och tåg, jättelätt 🙂 Varför inte ta båten till Aegina, tar bara 40 minuter från Pireus och där finns massor att upptäcka…i Aya Marina finns en långgrund strand med finfin sand… Ha de så gott i sommar/Kram Gudrun i byn

  1. Vad kul att du läser! Och tack så hemskt mycket för tips. Glyfada är nog det namn som återkommer mest när jag söker. Men långgrunt är absolut det bästa med barn, ska kolla mer på Aya Marina.

 3. Vad härligt med resa!! Jag har inga tips, men var tvungen att kommentera ändå 🙂
  En fråga som du säkert redan svarat på! Pratar killen grekiska med barnen eller kanske Engelska? 🙂

  1. Hej, kul att du läser, och alla kommentarer är givetvis välkomna. 🙂
   Han pratar grekiska med barnen och även svenska emellanåt, han är bosatt i Sverige sen han var liten.

 4. Evia, Vouliagmeni, ut mot Sounio, eller varför inte någon av de närliggande örarna: Agistri eller Aegina?
  Porto Rafti är min abosoluta favorit såklart eftersom vi har sommarhus där. 45 minuter med bil från kaosartade Athina. Hör av dig om du kommer hit!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s