Mer från Vilia

Vana bloggläsare vet vid det här laget att Vilia är den lilla ort ungefär en timme från Aten där vi gifte oss, och där vi brukar spendera våra somrar i Grekland. Theodor har nu fått uppleva platsen för första gången. Stella för andra gången. Vi kan nog säga att Stella passar in som handen i handsken. Hon besväras inte av värme, hon tycks passa in väldigt bra i den grekiska stilen. Hon är väldigt oblyg och tar inte åt sig av grekernas framfusighet, eller vad vi nu ska kalla det. Hon kan ju dessutom grekiska och konverserar med alla på ett imponerande sätt. Underbart att se för oss föräldrar!

Efter en liten invänjningsperiod trivdes också lillebror väldigt bra. Det var framförallt sömnen som strulade de första dagarna. Och så var han ganska blyg för alla släktingar. Men som sagt, allting släppte efter några dagar.

stella-theo-vilia

Frukoststund. Mys med en risogalo och lite överblivna pannkakor. De första dagarna på plats var nätterna svala och ganska blåsiga, så behövdes faktiskt pyjamas. Annars sov barnen utan.

stella-tsolifra

Vanligt kvällsnöje var att gå till parken/torget och leka. Vid 21-tiden var det alltid fullt med barnfamiljer där. Som vanligt i Grekland är det på kvällarna det händer. Ingen hänger i parken på förmiddagen eller mitt på dagen.

theo-vilia

Theodor var till att börja med en riktig badkruka innan han till slut lärde sig att uppskatta vattnet.

stella-pistoli

Stella hann prova en massa vattenleksaker, bland annat vattenbössa, badring och flytdyna som jag visade i ett tidigare inlägg. Hon är nu en fullfjädrad badare.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s