Glyfada tur och retur

Jag vill tacka för alla tips angående stränder nära Aten. Vi hade inte så mycket tid för utflykter men vi valde till slut att åka till Glyfada för att kolla in stränderna där. Hela kusten nedanför Pireus visade sig ha många stränder så vi kunde nog ha stannat nästan var som helst. Men vi fortsatte dit vi hade tänkt. När vi kom fram höll vi på att göra en tabbe. Vi stannade på första bästa strand och den var inte alls lockande. Ganska stenig och tråkig utan en enda restaurang. Dessutom fanns det inte inga barn i sikte. Så jag anade att vi hade hamnat fel. Vi frågade någon och fick detta bekräftat. Vi packade oss in i bilen igen och fortsatte längre ner. Snart såg vi skyltar om en vattenpark och resort, där bestämde vi oss för att stanna.

Det första vi möttes av var en parkeringsservice. Ni vet, där du får en biljett och så parkerar en kille bilen åt dig. Kanske inte världens grej egentligen, men jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv varit med om detta tidigare. Så det var ju helt klart en bonus för dessa slitna småbarnsföräldrar, vi fick känna oss lite speciella sådär.

Vi vandrade neråt för att hitta en restaurang då det var lunchtid. Det fanns massor att välja på. I anläggningen fanns även ett välutrustat lekrum med allt mellan himmel och jord, och en bit bort också ett litet tivoli för barnen. Vi åt i alla fall hamburgare (menyn var ganska turistinspirerad) och njöt av utsikten över stranden.

glyfada-bw glyfada3

Stella tröttnade snart på utsikten och vi sökte oss då ner till stranden. En underbar sandstrand som var relativt långgrund. Det var en jättebra barnstrand med andra ord.

glyfada1

Vädret var den här dagen helt perfekt om ni frågar mig. Runt 30 grader och halvklart. Solen höll sig bakom molnen för det mesta, vilket gjorde att vi inte behövde oroa oss för att det skulle bli för varmt för barnen.

Vi betalade inget ”inträde” på stranden till min stora förvåning. Kanske har de blivit extra turistvänliga i Grekland? Vi la istället de pengarna på dricks till parkeringskillen. Givetvis. Det var på det hela taget en jättebra dag. Det enda minuset var nog att det var ganska besvärligt att köra dit. Trafiken i Grekland vänjer jag mig aldrig vid. Tack och lov var det inte jag som satt bakom ratten och vi kom säkert hem till byn på kvällskvisten. glyfada-bw-2 glyfada2

Annonser

4 kommentarer

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s