Tidig lässtund

Tidig morgon i vårt hushåll. Redan klockan 05 vaknade lillebror och var på mycket tvivelaktigt humör. Mardrömmar kanske? Han ville inte ha frukost, bara några russin som han pillrade ur müslin, och en bit av en banan. Jag tog en kopp kaffe och vi satte oss i barnens rum för att läsa lite. Och hoppsan vad nöjd han blev. I nästan en hel timme satt vi och läste böcker. Theodor som annars sällan sitter vid en bok mer än en minut var hips vips väldigt road av böckernas värld och hade när sagostunden var slut lärt sig säga både odil (krokodil) och klipp (gräsklippare).

Han brukar aldrig vara ledsen när han vaknar på morgonen, det får mig att undra om det är så att han anar att någonting lurar i vassen. Att en förändring närmar sig med stormsteg. Förändringar hos mamma är nog det läskigaste som finns för ett litet barn.

Jag tänker att vi ska börja prata mer om förskolan nu, gå förbi och titta, så att han förstår bättre vad som väntar. Det är ju länge sen vi har haft något med förskolor att göra nu.

bok-2 theo-bokPå tal om ord så har det börjat komma fler och fler nu, bara de senaste dagarna. Igår sa han för första gången glass och nya ord är även vov (vovve) och papous (farfar på grekiska).

theo-frukostNu pågår frukost med nybakt. Hoppsan, det finns visst många fördelar med att vakna klockan 05. Tänk om jag skulle införa det som ny rutin, färskt bröd varje morgon. (Haha!)

Annonser

En kommentar

  1. Förr var det nog vanligt att bara sända med smörgåsar, men nu för tiden tror jag att de allra flesta lägger ner lite av varje, frukt och grönt, kanske pannkakor eller grova våfflor, korv eller köttbullar, smoothie, yoghurt osv i tillägg till brödet 🙂

    Kramar!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s