Han som är 2,5

Theodor, vår lille herre, har nu i augusti passerat 2,5 år. 30 månader. Så mycket har hänt med hans tal under den här sommaren. Det roliga är att jag kan säga nästan på dagen när det hände. Vi åkte norrut 12 juli. Efter några dagar hos mina föräldrar började han prata med meningar och nu har han finslipat detta på ett otroligt sätt. Han konverserar. Förskolepersonalen var inte sena med att kommentera detta heller. 

Det är så roligt när han plockar upp uttryck i olika sammanhang, gärna från Stella förstås. Hon har på senaste tiden kört med Aldrig i livet! och nu har alltså även Theodor börjat använda det. 

Det andra språket då? Han förstår uppenbarligen grekiska, det märks, och han använder vissa ord. Καρπούζι, Γεια σας och πάμε är exempel. (Vattenmelon, hej då och vi går). Stella använde mer grekiska i samma ålder men så hade hon också förskolan som hjälpte till.  

  

Theodor är till personligheten busig och ”undersökande”, han älskar att ”möblera om” och du kan hitta saker på de mest märkliga ställen. Han är ett stort fan av gräsklippare, bilar och dinosaurier bland annat. Han fick en pyjamas med motiv föreställande det sistnämnda och han kunde verkligen inte sluta titta på den.  

   

Underbare lille lillebror. Vi snaggade honom under semestern, han har världens tjockaste hår! Och ögon bruna som den djupaste choklad. Ständigt på gång. Han vet minsann hur man tar på skorna själv och faktiskt hur man gör det mesta själv. 

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s