Hon som är 4,5

Stella, snart 5 år. Får nästan nypa mig i armen när jag tänker på att jag har varit mamma så länge. Jag var precis 25 fyllda när hon kom till världen. Nu ser jag på min dotter och tänker att hon är så mogen. Hon påminner mig om mig själv i samma ålder, lite lillgammal sådär. Lugn, samlad och grubblande för det mesta. 

Just nu är hon inne i en period när hon funderar på djupa saker. Döden är återkommande. Jag vill inte dö, det är kallt i himlen sa hon vid ett tillfälle och ja, vad svarar jag då? Jag försöker att avdramatisera så mycket det går, men absolut inte ljuga. Vad som har utlöst tankarna vet jag inte, ingen närstående har dött men givetvis så hör hon ju om vänner vars mor- och farföräldrar inte lever. Eller mormors pappa, papous mamma och pappa etc. Som sagt, många djupa tankar rör sig i hennes huvud. Och hon formulerar frågor kring dessa på ett klokt sätt. 
Men hon är busig också. Hon och Theodor kan röja runt rätt så ordentligt. Har också märkt att hon är en ledargestalt bland jämnåriga. Och tydligen så brukar hon pussas med en pojke på förskolan. Sötnosar.    

 

Vet inte hur många glassar det har blivit på sistone? Nåväl, snart är det höst.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s