Låt barn vara barn

Den senaste tidens luciadebatt har fått mig att se rött. Den som anser att en lucia måste vara ”vit” och tjej måste vara bra inskränkt.. Vad hände med att låta barn vara barn? Jag frågade mina kids vad de vill vara på luciatåget. Båda svarade pepparkaksgubbe. Ska jag insistera på att Stella istället väljer den traditionella lucian? Alltså, måste nästan sudda den meningen… Den är för absurd! 

När jag var nybliven förälder och sex år yngre än idag bloggade jag om att det var märkligt att en bebispojke hade en blommig hätta på sig. Det inlägget raderade jag senare, eftersom att jag inte längre höll med mig själv. Det är ganska skönt att komma till den insikten, se hur fel jag hade och ändra mig. Jag hoppas att den insikten drabbar många i dessa dagar. 


Finaste Theodor som ville klä ut sig till Tingeling på sin 3-årsdag. 


Han bytte senare till Darth Vader. 

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s