Arkiv

Massa kul

Nationaldag imorgon och ledigt. Vi ska fira med barnkalas. Det känns så lyxigt att ha en röd dag mitt i veckan. Gäller att ta vara på tillfället!

Roligheterna fortsätter sedan med familjebesök över helgen. Det blir fullt hus. Jag såg precis på vädret att det ska bli bra framåt fredag och jag hoppas så att det stämmer! Lite picknick eller djurpark vore inte helt fel.

20120605-221609.jpg

Bilden togs i eftermiddag i centrala Sthlm. Den svenska sommaren är för charmig.

Från förra besöket hos mormor och morfar.

20120605-222315.jpg

Annonser

En vecka närmare

Imorgon är det måndag och tanken på det gör mig måttligt glad. Men måndagar är inte bara av ondo. En vecka närmare sommar och semester.

20120506-212238.jpg

Två bilder som får illustrera helgen. I lördags en busig Stella som leker ute i solen och idag en mer hängig tös. Då är det sitta hos mamma och se på film som gäller. Bilderna är tagna via Instagram, har som många andra blivit helt hooked. renaramaeva heter jag.

Katja!

Stellas språk utvecklas ständigt. På senare tid har hon börjat använda en del nya ord frekvent. Hallå, hej, hej då, boll, bad, blomma, papou (farfar på grekiska), oreo (fint på grekiska och tack är några exempel på ganska nya ord som hon säger.

Idag när jag hämtade Stella på föris ropade hon plötsligt Katja, namnet på hennes favoritlärare. Det är det första personnamnet hon har uttalat. Gissa om Katja blev glad!

I takt med att ordförrådet växer så inser jag mer och mer att vår lilla bebis håller på att växa upp. Snart kan vi konversera på riktigt.

Annars då? Vi är hemma efter vår resa, vi har riktig försommar och allting blommar. Snart blir det lax till middag. Jag ska försöka bättra mig och uppdatera bloggen oftare.

20120503-161936.jpg

Älskar känslan

…att kunna ge mig ut på en jogg efter klockan 20 och vara omgiven av ljus. Härliga vår, härliga liv. Snön som kom i helgen har för övrigt smält och blivit till vatten, vatten som nu bor i mina skor! Men vad gör det, få saker kan sänka mitt humör efter en genomförd runda i skogen.

20120416-205630.jpg

Att vara förälder

…kan till exempel innebära att ägna en kväll åt att namnmärka förskolekläder istället för att kolla på Top Model. Jojomensan. Jag har strykit på etiketter på kläder hela kvällen lång. Precis en sån noggrann mamma är jag. I alla fall ikväll. Men något säger mig att de flesta av de 180 märketiketterna jag beställde kommer att ligga kvar i förpackningen.

20120320-230129.jpg

100 språk

Det är uppenbarligen inte bara vi som har kommit på iden med en språkinriktad förskola. Nu menar jag alltså med inriktning på andra språk än svenska. Fördelen med att bo i en storstadsregion är att många kulturer finns representerade och därmed finns det många möjligheter som inte skulle ges på en mindre ort. Grekiska är nog ganska litet här i förhållande till ex. persiska eller turkiska. Jag bara spekulerar. Idag mötte jag en far och en son på pendeltåget som övervägde flytt till en tyskspråkig förskola. En kollega har sitt barn på en engelskspråkig.

Jag är verkligen glad att vi valde att satsa på den grekiska förskolan, trots att det blir jobbigare för oss föräldrar. Jag är övertygad om att Stella kommer att hjälpas av det framöver.

20120223-231900.jpg

Ett barn har 100 språk. Så sant. På förskolan får Stella annat än språk, till exempel får hon ta del av den grekiska matkulturen. Även om de såklart äter en hel del traditionellt svenskt också.